Dobra-TV - nowoczesne forum o telewizji

Naziemna telewizja cyfrowa

Ogłoszenie

Tutaj dowiesz się więcej o hitach filmowych!

#16 2011-03-11 19:49:11

RAMBO(Żnin)

Jestem tutaj nowy

Punktów :   

Re: Rambo

Rambo III
............................................................................................................................................................................
Rok produkcji: 1988
Reżyseria: Peter MacDonald
Obsada:
>Sylvester Stallone – John Rambo
>Richard Crenna – pułkownik Samuel Trautman
>Marc de Jonge – Zaysen
>Kurtwood Smith – Griggs
>Spiros Focás – Masoud
>Sasson Gabai – Mousa
>Doudi Shoua – Hamid
Muzyka: Jerry Goldsmith
Scenariusz:Sylvester Stallone, Sheldon Lettich
....................................................................................................................................................................................
John Rambo ukrywa się w Tajlandii pomagając mnichom. Zostaje odnaleziony przez przyjaciela - pułkownika Samuela Trautmana. Prosi on Johna o pomoc w wykonaniu misji w Afganistanie. Rambo odmawia i Trautman wyrusza sam z swoją grupą żołnierzy. Zostaje wykryty i wzięty do niewoli przez radzieckich żołnierzy. Rambo wyrusza ratować przyjaciela.
....................................................................................................................................................................................

>Opinia:
Bardzo dobre kino akcji. Polecam fanom militariów, z z racji dużej ilości pokazanej tam broni(np. karabinek AK-47, Karabin AK-74,wkm DSzK i ukm PK) i pojazdów wojskowych.

>Ocena: Tradycyjnie 10/10

Ostatnio edytowany przez RAMBO(Żnin) (2011-04-29 07:15:15)

#17 2011-04-29 07:33:38

RAMBO(Żnin)

Jestem tutaj nowy

Punktów :   

Rambo IV (JOHN RAMBO)
.................................................................................................................................................................................

Rok produkcji: 2008
Reżyseria: Sylvester Stallone
Obsada:
>Sylvester Stallone – John Rambo
>Julie Benz – Sarah Miller
>Matthew Marsden - Schoolboy
>Paul Schulze – Michael Burnett
>Tim Kang - En-Joo
>Ken Howard - pastor Arthur Marsh
Muzyka: Brian Tyler
Scenariusz: Sylvester Stallone, Art Monterastelli, Jeb Stuart
..................................................................................................................................................................................

John Rambo zajmuje się rybołówstwem, łapaniem węży oraz przewozem. Grupa misjonarzy prosi Johna o to, by przewiózł ich na drugą stronę rzeki, do ogarniętej wojną domową Birmy. Chcą nieść pomoc gnębionej ludności. Rambo dowiaduje się od pastora, że misjonarze są w niewoli. Zgadza się, by dowieźć na miejsce grupę najemników, którzy mają ich odbić.
..................................................................................................................................................................................

Opinia:
Zaraz (moim skromnym zdaniem) po "Pierwszej krwi", najlepsza część z serii. Film pokazuje okrucieństwo Birmańskiego wojska, wobec miejscowej ludności. Tak jak w "Rambo: Pierwsza Krew", ukazana jest emocjonalna walka głównego bohatera z przeszłością i tym, kim jest. Sly, mimo wieku, pokazał w tym filmie klasę.

Ocena:
Wiadomo 10/10

Ostatnio edytowany przez RAMBO(Żnin) (2011-04-29 07:34:07)

#18 2016-10-10 09:08:18

Goro Gondo

Admin

23746372
Punktów :   

Seria "Rambo" dalej należy do moich ulubionych i bardzo często wracam do tych filmów. Średnio raz w roku, czasem nawet dwa razy w roku. Jakoś z biegiem lat gdzieś IV mniej zaczęła mi się podobać, ale jednak ogólnie klimatem się wpasowuje w standardy serii. Ale nadal "Pierwszą Krew" uważam za najlepszą - głównie przez wydźwięk.

No i kolekcja "Rambo" mi się wzbogaciła - nagrania z TVP, Polsatu, TVN i innych stacji, wydania VHS, wydania pirackie.

Na DVD kupiłem lata temu wszystkie części z Gazetą Wyborczą. Niestety płyty te pożyczała połowa rodziny i są one strasznie zmasakrowane, nie mam pojęcia, czy działają...Teraz już nic nikomu nie pożyczam, bo ludzie zniszczyli mi nie jeden film.

Stopka forum

RSS